Wat kan ik doen tegen slakken in mijn tuin?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat je nooit een slakvrije tuin zal hebben. Maar dit hoeft ook helemaal geen probleem te zijn want niet alle slakken zijn schadelijk voor je tuin. Toch kunnen sommig slakken echte brokkenpiloten zijn en alles kaalvreten. Daarom geven we hieronder graag enkele tips om slakken te bestrijden. 

Sterk geurende planten of kruiden


Sterk geurende planten of kruiden zoals tijm of salie verjagen de slakken.

Beperk vochtige schuilplaatsen voor de slakken


Slakken houden enorm van een vochtige omgeving. Verzamel dus regelmatig de gevallen bladeren en kijk uit dat er geen omgedraaide lege bloempotten in de tuin rondslingeren. Slakken huizen daar graag onder en zijn zo beschermd tegen hun natuurlijke vijanden, zoals de egel en de merel.

Leg een laag mulch rond de planten tegen slakken


Dankzij mulch droogt je grond niet uit en slakken houden er absoluut niet van, twee vliegen in één klap.
Koperen ringenSlakken hebben aan de onderkant veel zenuwen lopen. Hierdoor krijgen ze een elektrisch schokje wanneer ze over koper kruipen. Koperen ringen zijn echter best duur en zijn dus vooral een oplossing voor als je een paar dierbare hosta’s of moestuinplantjes hebt.

Aaltjes


Is de moed je echt in de schoenen gezonken? Dan kunnen aaltjes jouw redder in nood zijn. Aaltjes zijn parasieten die de slakken van binnenuit infecteren en waardoor ze ondergronds zullen sterven.
Je bestelt ze online, lost een pakje op in een gieter en besproeit hier je hele tuin mee. Wanneer de grond vochtig en warm is, werken ze het best. Aaltjes zijn niet goedkoop maar wel erg effectief.

Ben je op zoek naar meer tips om je tuin te onderhouden? 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste tips in je mailbox

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag verder.