prachtige balkonplantenLigt jouw balkon in het noorden, oosten, zuiden of westen? Waar je balkon ook gesitueerd is, met de juiste planten creëer je een groene oase van rust in no time.

Noordelijk georiënteerd balkon


Dat wil zeggen, een hele dag schaduw. Gelukkig zijn er heel wat schaduwplanten die het ook prima doen op een balkon. Hou er wel rekening mee dat overtollig water steeds gemakkelijk weggevoerd kan worden zodat je plantenwortels niet gaan rotten.Westelijk georiënteerd balkon


Deze balkons hebben doorgaan meer last van wind. Gebruik dus royale brede bloempotten voor de planten zodat ze minder snel omwaaien. Kies dus voor sterke, laagblijvende plantensoorten die tegen een windstootje kunnen.

.

TIP: Een goed bevestigde rietmat of afscherming kan de ergste wind eerst breken.

Zuidelijk georiënteerd balkon


Dat betekent veel zon en veel water. Bij een warme zonnige dag moet dit maar liefst 2x per dag gebeuren. Kleine potten staan eerder droog dan de grote soorten. Gebruik best kunststof of geglazuurde potten om het verdampen van water tegen te gaan. Vergt 2x per dag water geven te veel tijd? Dan kan een automatisch watergeefsysteem een oplossing bieden.

.

Oostelijk georiënteerd balkon


Deze balkon hebben vooral 's ochtends veel zon. Ook hier hebben de planten veel vocht nodig om hun goed te kunnen ontwikkelen.


Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag verder.