Maak je tuin herfstklaarGebruik de laatste zonnige en droge dagen om je tuin herfstklaar te maken. Dankzij onderstaande tips zal je tuin je dankbaar zijn.

Snoei struiken en hagen

Voorkom dat je struiken en hagen verwilderen of openvallen door ze een goede snoeibeurt te geven. Zorg ervoor dat de bovenkant van de haag open is tijdens de wintermaanden zodat er voldoende licht en lucht bij de haag kan, anders kan er rotting ontstaan.

Verwen je gazon

De herfst is niet het favoriete seizoen van je gazon: regen, koude & bitter weinig zon. Het vallen van de herfstbladeren doen je gazon tot slot meer kwaad dan goed. Verwijder dus regelmatig de bladeren om mosgroei en bruine plekken te voorkomen. Maai je gras tegen eind oktober een laatste keer maar zet hierbij je grasmaaier op een iets hogere stand (tot 5cm hoog).

TIP: het najaar is het beste moment om nieuw gras te zaaien. Heb je dus kale, dorre plekken? Bestrooi ze dan met graszaad. Binnen de kortste keren heb je weer een prachtige gazon.

Planten en verplanten

De herfst is hét moment om te planten, verplanten of stekken. De grond is namelijk nog relatief warm van de afgelopen zomer en de grond droogt dankzij de regenbuien niet meer uit. Een ideale combinatie voor je planten dus! 

Verhuis planten die niet winterhard zijn naar binnen

Niet alle planten zijn winterhard. Verhuis deze planten, voor de eerste vorst, naar binnen. Waar je ze het beste zet is afhankelijk van de plantensoort. Planten die in de winter hun bladeren laten vallen mogen op een donkere plaats staan. Planten die het hele jaar door groen zijn hebben logischerwijs ook binnen zonlicht nodig en zet je dus best voor een raam.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag verder.